ot-pd-l-sm
| Home | Despre OT-PD-L | Ne mandrim cu ei | Galerie Foto | Contact |
 

22.03.2011 - Ziua Mondiala a Apei (World Water Day)

Cu aceasta ocazie un numar de aproximativ 20 de tineri din  OT-PDL  Satu Mare a participat la  actiunea de ecologizare a Barajului de la Calinesti Oas. Actiunea a fost organizata de catre Administratia Nationala Apele Romane.Din partea institutiei au partcipat ing.sef Ursulescu Monica si sef  S.H. Calinesti-Oas Tuturas Gheorghe alaturi de alti angajati.

 Actiunea a durat aproximativ 2 ore interval de timp in care s-au dunat de pe dig si marginea lacului 25 de saci de deseuri : peturi,pungi de plastic,sticle si hartii.

Profitand de vremea frumoasa,dupa terminarea actiunii participantii s-au cinstit cu un gratar si un pahar de vin.

Adrian Cozma , Presedintele OT-PDL a jud. Satu Mare :

    „ Ne-am alaturat acestei actiuni si noi cei din OT-PDL Satu Mare deoarece consideram ca apa este componenta cea mai dinamica al mediului natural si reprezinta cea mai importanta resursa naturala.De asemenea, am dorit ca prin aceasta actiune sa tragem un semnal de alarma asupra fenomenului de poluare si cand spun poluare nu ma refer doar la poluarea industriala, ci si la cea produsa de om , de semenii nostrii, de drumeti , turisti , lucratori forestieri si in agricultura ,locuitori ai satelor si oraselor. Neglijenta oamenilor poate face atat de mult rau naturii . Dupa picnic pe marginea raurilor sau lacurilor avem obligatia morala de a strange dupa noi deseurile.Pentru a trai intr-un mediu placut si sanatos  trebuie in primul rand sa fim mai responsabili cand vine vorba de protejarea mediului.

      In calitatea mea de presedinte al OT-PDL Satu Mare este prima actiune de acest gen la care particip si imi propun ca pe viitor sa marcam in fiecare an aceasta zi asa cum se cuvine.  Consider ca actiunea a fost o reusita si ne propunem ca pe viitor sa organizam multe altele asemanatoare. Ne bazam foarte mult pe puterea exemplului si dorim ca aceste actiuni sa determine si alte persoane sa fie mai responsabile cu natura.”

Imagini despre această acţiune puteţi gasi in galerie foto

.

INAPOI

 
© 2009 OT-PD-L Satu Mare.Toate drepturile rezervate RomFys Design