ot-pd-l-sm
| Home | Despre OT-PD-L | Ne mandrim cu ei | Galerie Foto | Contact |
 


Organizaţia de Tineret a PDL Satu Mare în colaborare cu Direcţia Silvică Satu Mare au organizat sâmbătă diferite acţiuni de împădurire la cantonul Silvic Băltoasa.
În perioada 15 martie – 15 aprilie se desfăşoara campania „Luna plantării arborilor” care reprezintă pentru silvicultori o perioadă cu o semnificaţie aparte.
În această primăvară se desfăşoară un program de regenerare a pădurilor de stat de 104 ha, din care 56 ha regenerări naturale şi 48 ha prin împăduriri integrale, la care se adaugă 26 ha completări curente. La pădurile private, administrate cu contract de către Regia Naţională a Pădurilor (RNP), au fost programate regenerări pe o suprafaţă de 40 ha, din care 31 ha regenerări naturale, nouă ha prin împăduriri noi şi completări curente.

Cu această ocazie, la pădurea Cioncheşti, la unitatea de producţie Viile Satu Mare care se întinde pe o suprafaţă de 2.300 ha, 30 de PDL-işti au plantat la unitatea amenajistică, parcela 6, aproximativ 1.500 de puieţi din care 70% stejar şi 30% frasin pe o suprafaţă de 1.8 hectare.
Tinerii democraţi-liberali au fost coordonaţi de preşedintele OT PDL Satu Mare, Adrian Cozma, cărora li s-au alăturat şi seniori, printre care preşedinele Organizaţiei Municipale de Femei PDL Satu Mare, Laura Bota, preşedintele Biroului Permanent Local, Nicolae Şuta, Ionică Sabou, directorul adjunct al Direcţiei Silvice Satu Mare, Ioan Mihalca, primarul comunei Viile Satu Mare Daniel David.

OT PDL Odoreu a reîmpădurit a peste un ha de teren
În cadrul lunii de reîmpădurire, organizaţia de tineret PDL Odoreu împreună cu Ocolul Sivic Livada au participat la o acţiune de reîmpădurire în sectorul UP2 – Canton 8 Gherţa Mică. La această acţiune au luat parte 18 tineri din Odoreu însoţiţi de Gheorghe Filip.

La faţa locului au fost întâmpinaţi şi îndrumaţi de către şeful districtului, inginerul silvic Dumitru Filimon şi Vasile Fabian – şeful Cantonului 8 Silvic Livada. După instrucţiunile date tinerilor, au fost plantaţi peste 6.700 de puieţi, dintre care 1.800 paltin, iar restul gorun, în suprafaţă de 1 ha. La finalul lucrării, nici gazdele nu s-au lăsat mai prejos, oferindu-le tuturor celor care au participat la această acţiune o masă caldă pregătită la faţa locului, cu carne de vânat, sucuri şi câte un pahar de vin.
Mai multe poze poti vedea in ... galerie foto

INAPOI

 
© 2009 OT-PD-L Satu Mare.Toate drepturile rezervate RomFys Design